Mikä on Löytö-palvelu?

eOmistajan Löytö on palvelu, johon yksityishenkilöt, yhdistykset sekä yritykset voivat tehdä ilmoituksia löydetyistä tavaroista.

Yksityishenkilö voi tehdä ilmoituksen täällä. Yksityishenkilönä voit jättää ilmoituksen lomakkeella, ilman rekisteröitymistä. Saat sähköpostiin linkin, jonka kautta pääset poistamaan ilmoituksen sivustolta.

Vastuullisesti toimivat yritykset tekevät aktiivisesti yrityksen tiloihin jääneistä tavaroista ilmoituksia palveluun.

Yritykset tutustu palveluun täältä.

Löytötavarat vihdoin nopeasti ja helposti yhdestä verkko-osoitteesta!  

Palvelun käyttäminen yksityishenkilönä

Voit jättää Löytö-palveluun ilmoituksen löytämästäsi tavarasta. Huomioi löytötavaralaki* ja löytötavara-asetuksen** velvoitteet. 

Kadonneen tavaran löytäjä

Jos tavarassa on eOmistaja-palvelun tunnus, voit tunnuksen avulla ilmoittaa vaivattomasti tavaran löytymisestä. Jos tunnus puuttuu, tee ilmoitus täällä Löytö-sivustolle.

Kadonneen tavaran omistaja

Löytäjälle on reilua maksaa, ja löytötavara-asetuksen mukaankin maksettavakin, löytöpalkkio. Löytöpalkkio määräytyy esineen käyvän arvon perusteella. Löytöpalkkion suuruus on 10 prosenttia esineen käyvästä arvosta, kuitenkin vähintään 4 euroa.  Tämä ei koske laitoslöytöjä.

Lisäksi, löytötavarasta aiheutuneista yleisistä säilytyskustannuksista poliisi tai löytötavaratoimisto voi periä korvausta esineen käyvän arvon perusteella. Korvaus on 5 prosenttia esineen käyvästä arvosta, kuitenkin enintään 17 euroa.

Asiaton ilmoitus

Kenellä tahansa on mahdollisuus ilmiantaa mielestään asiaton ilmoitus Löytö-sivustolla.
Palveluntarjoaja poistaa epäasialliseksi katsomansa ilmoituksen ilman perusteluita.

Henkilötietojen käsittely

Henkilötietoja käsitellään eOmistaja-palvelun tietosuojaselosteen mukaisesti, jonka löydät täältä https://www.eomistaja.fi/tietosuojaseloste/

**) Löytötavara-asetus https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1988/19881079